Български възход“ ще подкрепи кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател,

...
Български възход“ ще подкрепи кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател,
Коментари Харесай

„Български възход“ с подкрепа за проф. Габровски, но не и за проектокабинета му

„ Български напредък “ ще поддържа кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател, само че не и проектокабинета му. Това сподели водачът на партията Стефан Янев от парламентарната трибуна на Народното събрание по време на дебатите преди гласуването за избор на постоянно държавно управление. 

Ще подкрепим персонално проф. Габровски като претендент за министър председател, в това време парламентарната група на “Български напредък ” няма да поддържа препоръчаната конструкция и състав на кабинета заради неналичието на тези детайли, за които стана въпрос, липса на политическо съглашение, липса на изясненост кой носи политическата отговорност за поддръжката на този кабинет и неговите бъдещи решения. ”, разгласи Янев. 

В началото на 48-ото Народно заседание множеството от представителите на политическите сили показаха вяра и отговорност пред гласоподавателите, че сме тук да решаваме проблеми и да предлагаме решения за проблемите на българските жители. Диалогът стартира мъчно. Днес, когато би трябвало да гласуваме структурите в състава на Министерски съвет, виждаме на процедура резултатът от този разговор, сподели Стефан Янев, представен от БГНЕС.

По думите му гласуването за оферти кабинет от ГЕРБ-СДС е и връзката с жителите и демонстрацията дали има връзка сред думите и делата ни на партиите.

„ Поздравявам ГЕРБ-СДС за избора на проф. Габровски “ , акцентира Янев, само че добави, че дейностите и поддръжката на кабинета би трябвало да бъдат учредени на ясни правила и правила кой носи политическата отговорност, нещо, което от БВ не са видели.

" С цялото ми почитание към проф. Габровски и неговите старания, както и към това, което прави страната, и нещата се случват в пленарна зала, не желая авансово да огласявам пред медиите какво ще ни е държанието, само че ще го видите ". Това сподели във вторник пред публицисти в коридорите на парламента лидерът на „ Български напредък “ Стефан Янев. То ще е консолидирано и ще е ясно за всички български жители, уточни Янев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР